W tegorocznym Jarmarku Bożonarodzeniowym w Przysieku, w dn.16 grudnia 2017 r.,  mogliśmy zaprezentować swoje wyroby w postaci pierników korzennych, serników, miodowników i szarlotek.

     Kucharze wprowadzili innowacje technologiczne do ciasta sporządzonego z mąki i miodu nazywanym w Polsce w XIII w. miodownikiem. Wypiekali ciasta, pierniki i pierniczki, które później uczniowie kształcący się w zawodzie technik hotelarstwa zdobili i pięknie pakowali.

     Reprezentanci poszczególnych klas - Weronika Wiśniewska, Patrycja Laskowska, Hanna Pilarska, Agnieszka Samojeden, Zofia Kaszuba, Łukasz Łęgowski - poznali i kształcili umiejętność komunikacji z klientem. Ponadto uczniowie promowali naszą szkołę.

Opiekunami uczniów była Ewa Waśniewska i Małgorzata Andzińska.

 

bozo1.jpg

 

bozo2.jpg

 

bozo3.jpg

 

bozo4.jpg